Aquest bloc es creat amb l’intenció de desmentir la informació manipulada per la burgesia capitalista i com a mitjà d'informació de la classe treballadora. Es publicaran documentals, obres lliteraries , pel·lícules, musica...

miércoles, 17 de febrero de 2010

El conflicte Basc


El país basc, encara ocupat en la actualitat pel regne d'España y la república francesa va perdre la seva independència durant l'expansió colonialista del que avui en dia és conegut com a España, que va dur a terme el rei Fernando II d'Aragó a l’any 1512 amb la conquesta Navarresa. La part nord d’aquesta va continuar independent dos-cents anys més, on finalment va ser ocupada per França. Es des d'aquest moment que el poble basc lluita per la seva independència.
La època mes negre de la nació es sens dubte la dictadura franquista, on qualsevol expressió d’identitat basca o qualsevol organització que reivindiqués els seus drets com a nació eren reprimits y castigats amb la presó i la mort.
Suposadament des de la mort del REPRESOR es va dur a terme una transició política cap a la “democràcia” on curiosament el país basc segueix estant ocupat per ambdós països i es segueix negant la seva existència com a nació. Segons el pacte Internacional de drets civils i polítics de la ONU, firmat tant per Espanya com per França, el poble Basc està en tot el seu dret d’exigir la independència.
La temible ETA va sorgir a l'any '59 durant l'opressió franquista com a resposta a tota aquella repressió nacional; és una organització declarada marxista-leninista, i com a conseqüència, no volen formar part del l’imperialisme espanyol i francès. Des de l'any '82 al '94 el govern de F.G. va practicar la guerra bruta contra l'organització per tal d’acabar amb ella emprant els mateixos mitjans que teòricament ells rebutgen, la violència. I es que ens han demostrat que quan el privilegis burgesos es veuen en perill, no dubten ni un segon en utilitzar la violència. Avui en dia encara continua aquesta guerra bruta clandestinament contra els qui volen la llibertat del seu poble. I si no, que ens digin: On està Jon Antza?

escrit per RED(///)SKIN

No hay comentarios:

Publicar un comentario